Οι… εξηγήσεις του Γκουαρντιόλα για τις ακριβές μεταγραφές της Σίτι

Οι… εξηγήσεις του Γκουαρντιόλα για τις ακριβές μεταγραφές της Σίτι

Ο Καταλανός τεχνικός εξηγεί γιατί η αγγλική ομάδα έδωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει πλάγια μπακ

Η πρώτη χρονιά του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη, καθώς ο Καταλανός τεχνικός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Φέτος, με την ομάδα να έχει δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, σίγουρα οι οπαδοί της Σίτι περιμένουν κάτι καλύτερο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων η Σίτι τα ξόδεψε για να αποκτήσει πλάγια μπακ, μία θέση για την οποία δε συνηθίζεται οι ομάδες να δαπανούν εξωφρενικά ποσά. 55 εκατ. ευρώ κόστισε η μεταγραφή του Μπενζαμίν Μεντί από τη Μονακό, άλλα 50 η μεταγραφή του Κάιλ Γουόκερ από την Τότεναμ και... μόλις 29 η μετακίνηση του Ντανίλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύνολο, 134 εκατομμύρια ευρώ. Προσθέστε σε αυτούς και τον μέσο Μπερνάρντο Σίλβα και τον τερματοφύλακα Έντερσον, που συμπληρώνουν το πανάκριβο «παζλ» των φετινών μεταγραφών της Σίτι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εν όψει της πρεμιέρας του αγγλικού πρωταθλήματος, όπου η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Μπράιτον, ο Γκουαρντιόλα έδωσε... εξηγήσεις για τις κινήσεις του. «Ελπίζω ότι την ερχόμενη χρονιά θα είμαι εδώ και δεν θα ξοδέψουμε όσα ξοδέψαμε φέτος», είπε ο Καταλανός προπονητής. «Τα τελευταία έξι-επτά χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι δεν αγόρασε πλάγια μπακ. Αγοράσαμε τρία και η αγορά είναι τόσο απαιτητική, και όχι μόνο για τη Μάντσεστερ Σίτι», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, η Μάντσεστερ Σίτι έπρεπε να προχωρήσει σε αυτές τις ακριβές προσθήκες, καθώς είναι μία από τις πιο «γερασμένες» ομάδες της Ευρώπης.