Τα βάσανα της πρωτάρας Μπράιτον στην «ακριβή» Premier League

Τα βάσανα της πρωτάρας Μπράιτον στην «ακριβή» Premier League

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της νεοφώτιστης ομάδας κόστισε... μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ

Τη Δευτέρα η Μπράιτον έκανε την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της, αποκτώντας τον Ολλανδό μέσο Ντάβι Πρόπερ της Αϊντχόφεν έναντι περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που μοιάζει αστείο μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύουν αφειδώς οι μεγάλες ομάδες της Premier League, και το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία νεοφώτιστη ομάδα στο πιο «ακριβό» πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντίπαλος της Μπράιτον στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι, έχει ξοδέψει πάνω από 240 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές. Πώς μπορεί η «μικρή» Μπράιτον, που έχει δαπανήσει λιγότερα από 30 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα;

Ο πρόεδρος της ομάδας, Τόνι Μπλουμ, παραδέχθηκε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα πως δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο Μπράιτον. «Η αύξηση των τιμών για μεταγραφές είναι πραγματικά θεαματική», τόνισε ο Μπλουμ, προσθέτοντας: «Μπορεί να μη μου αρέσει να τις πληρώνω, αλλά πρέπει να εξασφαλίσω την καλύτερη αξία εκεί έξω, γνωρίζοντας παράλληλα ότι κάποιες φορές πρέπει να πληρώσεις παραπάνω αν χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο τύπο παίκτη. Περίμενα κάποιου είδους αύξηση φέτος, αλλά δεν περίμενα αυτό το επίπεδο και νομίζω ότι μάλλον είναι στην πλειοψηφία».

Το πρόβλημα για την Μπράιτον, που φέτος επιστρέφει στα «σαλόνια» της Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 35 χρόνια, είναι ότι λόγω του πρεστίζ και των πλουσιοπάροχων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League, πολλοί σύλλογοι από το εξωτερικό και τα μικρότερα πρωταθλήματα της Αγγλίας «φουσκώνουν» τις απαιτήσεις τους για την παραχώρηση παικτών τους σε ομάδες της Premiership, θέλοντας να επωφεληθούν από την κατάσταση αυτή. Και για μία ομάδα που είναι συνηθισμένη σε μεταγραφές χαμηλού κόστους, αυτό είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Ο Μπλουμ δήλωσε έκπληκτος από το πόσα χρήματα ζητούν οι άλλες ομάδες για να παραχωρήσουν παίκτες τους. «Όμως το συνηθίζουμε. Είναι το ίδιο για όλους. Οι ανταγωνιστές μας στις άλλες ομάδες της Premier League δυσκολεύονται πολύ», σημείωσε.

Ο επόμενος στόχος της Μπράιτον, μετά τη μεταγραφή του Πρόπερ, είναι να αποκτήσει έναν επιθετικό. «Είναι δύσκολη θέση για να καλυφθεί. Είναι περιζήτητοι και θέλουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να βρούμε τον κατάλληλο, πριν το τέλος του Αυγούστου. Όμως δεν θέλουμε να πληρώσουμε ένα τεράστιο ποσό», υπογράμμισε ο Μπλουμ.