Πότε ξεκινάει η πληρωμή φόρων με κάρτα στο Taxisnet

Πότε ξεκινάει η πληρωμή φόρων με κάρτα στο Taxisnet

Οι φορολογούμενοι αποφεύγουν και τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση

Μέσα στο Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για την απευθείας πληρωμή φόρων με πιστωτική και χρεωστική κάρτα μέσω του Taxisnet.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έθετε την 31η Ιουλίου 2017 ως καταληκτική προθεσμία για την υλοποίηση του έργου των απευθείας πληρωμών φόρων μέσω Taxisnet, αλλά φαίνεται πώς τεχνικής φύσης ζητήματα παρέτειναν για λίγες εβδομάδες την ενεργοποίηση της σχετικής εφαρμογής.

Άρα η πρεμιέρα πρόκειται να γίνει το Σεπτέμβριο, όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. Στα πλάνα της ΑΑΔΕ, όπως έχουν καθοριστεί με το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές πληρωμής.

Αναμένεται επίσης να αντιμετωπισθεί έτσι και το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία. Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και θα αποφευχθούν πιθανά λάθη.

Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, παρακάμπτοντας τα τραπεζικά γκισέ, ηλεκτρονικά ή μη. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα όμως, να «σπάνε» την οφειλή σε μηνιαίες δόσεις όπως μπορούν να κάνουν με τη χρήση της πιστωτικής τους μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Θα μπορούν απλώς, εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή.