Νεϊμάρ: Δεν ήρθα στην Παρί για τα λεφτά

Νεϊμάρ: Δεν ήρθα στην Παρί για τα λεφτά

«Ήθελα μία μεγαλύτερη πρόκληση και η καρδιά μου πήρε αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Βραζιλιάνος άσος

Μπορεί όλοι να... υποψιαζόμαστε ότι το χρήμα ήταν ένας από τους κύριους λόγους (αν όχι ο κυριότερος) που οδήγησε τον Νεϊμάρ στην απόφαση να εγκαταλείψει την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν, στην ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, όμως ο ίδιος το αρνήθηκε σήμερα κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι αντιθέτως, το κίνητρό του ήταν η επιθυμία του για μία νέα πρόκληση.

«Ήθελα μία μεγαλύτερη πρόκληση και η καρδιά μου πήρε αυτήν την απόφαση, και ακολούθησα την καρδιά μου», είπε ο Νεϊμάρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την άφιξή του στο Παρίσι. «Τα λεφτά δεν ήταν ποτέ το κίνητρό μου», ξεκαθάρισε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που θα αμείβεται με περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Απλά θέλω να είμαι χαρούμενος και θέλω η οικογένειά μου να είναι χαρούμενη. Στεναχωριέμαι αλήθεια όταν ακούω ότι ο κόσμος σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Αν ήταν απλά για τα λεφτά θα μπορούσα να είχα πάει κάπου αλλού», ανέφερε ακόμα.

Παράλληλα, ο Νεϊμάρ αρνήθηκε πως είχε κουραστεί να ζει στη σκιά του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα. «Δεν είναι ότι ήθελα να είμαι το μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι αυτό που αναζητώ εδώ. Ψάχνω μία νέα πρόκληση, νέα τρόπαια, και αυτό είναι που με κινητοποιεί», εξήγησε.

Όσο για την ετοιμότητά του να αγωνιστεί με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ο Βραζιλιάνος άσος εκδήλωσε την επιθυμία του να παίξει στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Αμιάν, στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος. «Γιατί όχι; Θα μιλήσω με το προπονητικό τιμ, αλλά πραγματικά θέλω να παίξω. Δεν έχω συζητήσει το πού θα παίξω. Θα παίξω όπου θέλει ο προπονητής», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο μόνο τις τελευταίες δύο μέρες και έχω μεγάλη όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο».