Υπέγραψε στην Παρί ο Νεϊμάρ – Στα ταμεία της Μπαρτσελόνα 222 εκατ. ευρώ

Υπέγραψε στην Παρί ο Νεϊμάρ – Στα ταμεία της Μπαρτσελόνα 222 εκατ. ευρώ

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Βραζιλιάνου άσου πλήρωσαν τη ρήτρα του

Η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών είναι γεγονός: ο Νεϊμάρ είναι πλέον παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, που πλήρωσε για την απόκτησή του το ποσό-ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ!
Αργά το απόγευμα η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως οι νομικοί εκπρόσωποι του Βραζιλιάνου άσου πλήρωσαν τη ρήτρα του, ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ, και άρα ο παίκτης είναι ελεύθερος να πάρει μεταγραφή.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός RMC Sports μετέδωσε λίγο αργότερα πως ο Νεϊμάρ υπέγραψε το νέο του πενταετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που επιβεβαίωσε και επίσημα αργά το βράδυ ο γαλλικός σύλλογος.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την άφιξη του Νεϊμάρ στην ομάδα. Την Πέμπτη ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, παρουσία των εκπροσώπων του συλλόγου. Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που έρχομαι στην Παρί Σεν Ζερμέν», είπε από την πλευρά του ο Νεϊμάρ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, και συνέχισε: «Από τότε που ήρθα στην Ευρώπη, η ομάδα ήταν πάντα από τις πιο ανταγωνιστικές και τις πιο φιλόδοξες. Και η μεγαλύτερη πρόκληση, αυτό που μου έδωσε κίνητρο [...] είναι να βοηθήσω τον σύλλογο να κατακτήσει τους τίτλους που θέλουν οι οπαδοί του. Η φιλοδοξία της Παρί Σεν Ζερμέν με προσέλκυσε στον σύλλογο, μαζί με το πάθος και την ενέργεια που φέρνει μαζί. Έπαιξα 4 χρονιές στην Ευρώπη και νιώθω έτοιμος να αναλάβω αυτήν την πρόκληση. Από σήμερα θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους νέους μου συμπαίκτες να ανοίξουμε νέος ορίζοντες για την ομάδα μου και να φέρουμε χαρά στα εκατομμύρια των υποστηρικτών της σε όλο τον κόσμο».

Πάντως, ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε πως θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας στην UEFA, « ώστε να αποφασίσουν για τις πειθαρχικές ευθύνες που ενδεχομένως να προκύπτουν από την υπόθεση αυτή».

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, νομικοί εκπρόσωποι της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν έρθει σε επαφή με την ισπανική λίγκα προκειμένου να επιχειρήσουν να «κλείσουν» τη μεταγραφή και να πληρώσουν το ποσό-ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η λίγκα αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως η γαλλική ομάδα παραβιάζει τους κανονισμούς του Financial Fair Play της UEFA, που ορίζει ότι κανένας σύλλογος δεν επιτρέπεται να ξοδεύει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα έσοδά του.

Σημειώνεται ότι στην Ισπανία για να εξαγοράσει ένας ποδοσφαιριστής το συμβόλαιό του πρέπει να καταθέσει τα χρήματα της ρήτρας του στην ισπανική λίγκα, η οποία με τη σειρά της τα παραδίδει στην ομάδα του παίκτη. Με το να μην αποδέχεται τα χρήματα αυτά, η ισπανική λίγκα ουσιαστικά μπλόκαρε προσωρινά τη μεταγραφή του Νεϊμάρ.