Το Σεπτέμβρη με περισσότερους τυχερούς η λοταρία των αποδείξεων

Το Σεπτέμβρη με περισσότερους τυχερούς η λοταρία των αποδείξεων

Αφορολόγητα τα κέρδη

Νέα αναβολή πήρε η φορο-λοταρία που θα μοιράσει στους πρώτους τυχερούς φορολογούμενους 1.000 ευρώ. Θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο αντί εντός του Αυγούστου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Όπως δήλωσε χθες το βράδυ στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου οι κληρώσεις θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο, όταν οι τράπεζες στείλουν τα στοιχεία που χρειάζεται το υπουργείο Οικονομικών για να υλοποιήσει το σχεδιασμό του.

Ετσι από το φθινόπωρο, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες αποκτούν ένα ακόμη κίνητρο για να χρησιμοποιούν στις καθημερινές συναλλαγές τους το πλαστικό χρήμα. Εκτός από το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 8.636 - 9.545 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών τώρα μπορεί να έχουν τη τύχη να κερδίσουν 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο της λοταρίας των e-αποδείξεων αρχίζει και ξεδιπλώνεται και με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι τυχεροί φορολογούμενοι θα εισπράττουν χρηματικά έπαθλα τα οποία θα και αφορολόγητα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ στους τυχερούς που θα προκύψουν από τις κληρώσεις. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται κάθε μήνα 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με βάση το σχεδιασμό η φορολοταρία, που αναμένεται να στήσει το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει ως εξής:

- Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

- Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

- Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

- Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

- Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Περισσότεροι οι τυχεροί

Ειδικά για φέτος που η φορολοταρία θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.