Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον… αιώνιο πρώτο Μπιλ Γκέιτς

Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον… αιώνιο πρώτο Μπιλ Γκέιτς

Η άνοδος της μετοχής της Amazon ανέβασε τον ιδρυτή της έστω και προσωρινά στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου

Η σημερινή άνοδος της μετοχής της Amazon, εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, έφερε έστω και προσωρινά τον ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος, στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η Amazon αναμένεται να ανακοινώσει τζίρο αυξημένο κατά 22% σε ετήσια βάση στο β’ τρίμηνο 2017 και κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 1,42 δολαρίων, και οι προσδοκίες αυτές έχουν «εκτοξεύσει» τη μετοχή της.

Ο Μπέζος έχει στην κατοχή του το 17% της Amazon, και η μετοχή της εταιρείας έχει αυξήσει φέτος την αξία της κατά 40% περίπου, που σημαίνει επιπλέον 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του ιδρυτή της, ενώ σήμερα ενδοσυνεδριακά η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 1 δισ. δολάρια ακόμα, ξεπερνώντας τον… «αιώνιο» Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου από τον Μάιο του 2013.