Πού κόλλησαν τα φιλόδοξα projects για τους Κινέζους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα

Πού κόλλησαν τα φιλόδοξα projects για τους Κινέζους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα

Οι περιπέτειες τριών μεγάλων της Άπω Ανατολής

Περιπετειώδης εμφανίζεται η διαδρομή για κινεζικούς ομίλους, οι οποίοι είτε πρόκειται να δραστηριοποιηθούν, είτε δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα.

Μία από τις χαρακτηριστικότερες εξ αυτών είναι το Wanda Group, το οποίο έγινε γνωστό στην Ελλάδα μετά τις θορυβώδεις επενδυτικές του προθέσεις. Οι πληροφορίες έκαναν μάλιστα λόγο για την είσοδό του σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν προχώρησε. Ο δισεκατομμυριούχος, Wang Jianlin, τόνισε ότι προτίθεται να πουλήσει σε κινεζικό κολοσσό τη Sunac China, 78 ξενοδοχεία και 13 τουριστικά ακίνητα, έναντι ποσού 9,3 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα ο όμιλος βρίσκεται στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών σχετικά με χρέη, με τα υπάρχοντα του μεγιστάνα, Jianlin, να μεταβιβάζονται σε έναν από τους βασιλιάδες των ακινήτων, ονόματι, Sun Hongbin.

Επίσης, η περίπτωση της Fosun, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής, σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο για τις υπεράκτιες δραστηριότητές της, όσο και για τα χρέη που παρουσιάζει.

Τέλος, ο αεροπορικός κολοσσός, HNA Group. Κάποια στιγμή βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με την Aegean, εκφράζοντας την επιθυμία του να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο στην ελληνική αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο και η συγκεκριμένη κινεζική εταιρεία καθώς η διαδρομή της, εξετάζονται από τις αρχές. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται αρκετά εμπόδια στο διάβα της, από πλευράς Αμερικανών και Ευρωπαίων που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της, δεν παύει να αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα στο εσωτερικό της.