Που θέλουν να μεταναστεύσουν οι εκατομμυριούχοι της Κίνας

Που θέλουν να μεταναστεύσουν οι εκατομμυριούχοι της Κίνας

Το κίνητρο που ωθεί τα γερά πορτοφόλια της χώρας να αλλάξουν Ήπειρο

Οι Κινέζοι εκατομμυριούχοι προθερμαίνονται για τον Καναδά, νιώθουν μια ψύχρα για τη Βρετανία αλλά είναι ακόμα ζεστοί για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό είναι σύμφωνα με έρευνα της ερευνητικής εταιρείας Hurun Report και Visas Consulting Group που παρακολουθεί τις τάσεις μετανάστευσης Κινέζων που αξίζουν 10 εκατομμυρίων έως 200 εκατομμυρίων γιουάν (1,5 εκατομμύρια δολάρια - 30 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ΗΠΑ διατηρούν τον τίτλο ως τον κορυφαίο προορισμό για τους εύπορους κινέζους μετανάστες για τρίτη συνεχή χρονιά. Εν τω μεταξύ, ο Καναδάς ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά ως τη δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή.

Το Λος Άντζελες, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη ήταν οι κορυφαίες πόλεις για μετανάστευση και επενδύσεις σε ακίνητα για τους ζάμπλουτους από την Κίνα όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το CNN. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, αρκετές πόλεις των που κάποτε ήταν δημοφιλείς στις Η.Π.Α. «έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία τους» από τότε που ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τι είναι αυτό που ωθεί τα... γερά πορτοφόλια της μακρινής αυτής χώρας να θέλουν να αλλάξουν ακόμα και Ήπειρο; Ως κύριο κίνητρο μετακίνησης, προβάλλουν το «ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης», όπως ανέφερε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. «Πολλοί επιχειρηματίες, δεν είναι ικανοποιημένοι με το περιβάλλον στη χώρα τους», εξηγεί ο David Chen, δικηγόρος της Visas Consulting Group. Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης, ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με το νόμισμα της Κίνας. Το 84% των ερωτηθέντων - αύξηση κατά 50% σε σχέση με πέρυσι - δήλωσε ότι ανησυχεί για την υποτίμηση του γιουάν, το οποίο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο το Νοέμβριο πριν ανακάμψει ελαφρά το πρώτο εξάμηνο του 2017.