Οι καουμπόηδες του NFL και πάλι η πιο πολύτιμη ομάδα του κόσμου

Οι καουμπόηδες του NFL και πάλι η πιο πολύτιμη ομάδα του κόσμου

Ποιες είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη αξία στον παγκόσμιο αθλητισμό, σύμφωνα με το Forbes

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο πολύτιμες αθλητικές ομάδες του κόσμου συναντάμε τους ίδιους θριαμβευτές: Είναι οι Ντάλας Κάουμποϊς, η ομάδα του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) της οποίας η αξία αποτιμάται στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια (3,68 δισεκατομμύρια ευρώ). Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη σεζόν 2015 ο σύλλογος του Ντάλας παρουσίασε έσοδα ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του NFL και μεγαλύτερο κατά 177 εκατομμύρια δολάρια από τον δεύτερο.

Και αν στη δεύτερη θέση περιμένετε να δείτε τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα, κάνετε λάθος: είναι οι Νιου Γιορκ Γιάνκις, η θρυλική ομάδα μπέιζμπολ της Νέας Υόρκης, της οποίας η αξία αποτιμάται από το Forbes στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια (3,24 δισ. ευρώ).

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τρεις ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3,69 δισ. δολάρια), η Μπαρτσελόνα (3,64 δισ. δολάρια) και η Ρεάλ Μαδρίτης (3,58 δισ. δολάρια).

Αντίθετα, εκτός των πρώτων 50 θέσεων βρέθηκε φέτος η Λίβερπουλ, ενώ η Άρσεναλ κατέγραψε θεαματική πτώση 20 θέσεων, πέφτοντας στην 43η θέση, αφού η αξία της μειώθηκε κατά 4% μέσα σε ένα χρόνο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της πτώσης της στερλίνας, ως αποτέλεσμα της απόφασης των Βρετανών για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις πρώτες 51 (καθώς στην 50ή θέση υπάρχει ισοβαθμία) θέσεις της λίστας του Forbes συναντάμε 29 ομάδες του NFL (δηλαδή όλες πλην τριών), ενώ με 8 ομάδες εκπροσωπείται το αμερικανικό μπέιζμπολ (MLB) και με 7 το NBA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η λίστα των 10 πιο «πολύτιμων» ομάδων στον κόσμο έχει ως εξής:

1. Ντάλας Κάουμποϊς (NFL)
2. Νιου Γιορκ Γιάνκις (MLB)
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ποδόσφαιρο)
4. Μπαρτσελόνα (ποδόσφαιρο)
5. Ρεάλ Μαδρίτης (ποδόσφαιρο)
6. Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (
NFL)
7. Νιου Γιορκ Νικς (NBA)
8. Νιου Γιορκ Τζάιαντς (
NFL)
9. Σαν Φρανσίσκο 49ers (NFL)
-. Λος Άντζελες Λέικερς (NBA)