Το οινοποιείο που εξελίσσεται με δέκα υπερπολυτελείς σουίτες

Το οινοποιείο που εξελίσσεται με δέκα υπερπολυτελείς σουίτες

Το σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και το εξωτερικό

Επενδύσεις άνω του 1,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί η διοίκηση της οινοποιητικής επιχείρησης Semeli, προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγή, την υποδομή και τις εγκαταστάσεις της.

Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οικογενειακού οινοποιείου στη Νεμέα, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club. Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο.

«Η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματά οινοποίησης, αναδεικνύοντας το οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό» όπως τονίζει η κ. Μυρτώ Σάλλα.

Τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη κ.α.

«Στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών στα επόμενα 3 χρόνια» σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, υπογραμμίζοντας πως «στην παρούσα φάση πι εξαγωγές ανέρχονται σε 15% του συνολικού τζίρου».

Να σημειωθεί πως ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3,6 εκατ. ευρώ, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ το 2017. Η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων premium ετικέτας, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, που ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2017 «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης 25%.

Η συνολική έκταση των αμπελώνων από τους οποίους η Semeli αντλεί την πρώτη ύλη,, υπερβαίνει τα 1.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων εκτάσεων της, αλλά και των εκμεταλλεύσεων των συνεργαζόμενων αμπελουργών, είτε από τις ζώνες Π.Ο.Π. Νεμέα και Μαντινεία, είτε από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων πρόκειται να διπλασιαστεί την προσεχή πενταετία, με στόχο να δημιουργηθούν ιδανικά terroir για την καλλιέργεια ελληνικών, ξένων και σπάνιων γηγενών ποικιλιών.