Σε πόσες δόσεις πληρώνεται ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ

Σε πόσες δόσεις πληρώνεται ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ

Επίκειται η κατάθεση διάταξης

Σε 6 μηνιαίες δόσεις – αρχίζοντας από τον Ιούλιο – θα μπορούν να εξοφλούν οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα) τον φόρο εισοδήματος και σε 5 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων μέχρι τις 17.7.2017, επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις.

Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση εξετάζει να πραγματοποιηθεί η καταβολή του σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες.

Επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.