Ενοίκιο έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα για υπερπολυτελή εξοχικά

Ενοίκιο έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα για υπερπολυτελή εξοχικά

Μεγάλη ζήτηση από ξένους στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της αγοράς ενοικιάσεων κατοικιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών αναμένεται να βρεθεί για ένα ακόμα καλοκαίρι η Ελλάδα, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων εμφανίζει συνεχώς υψηλότερη ζήτηση, τόσο σε δημοφιλείς εγχώριους παραθεριστικούς προορισμούς όσο και σε αντίστοιχους του εξωτερικού. Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», με στοιχεία εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά, υπολογίζεται ότι σήμερα ο αριθμός των εξοχικών που έχουν προμηθευτεί το σχετικό σήμα του ΕΟΤ έχει ξεπεράσει τις 10.000 πανελλαδικά.

Μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα, χαρακτηριστικό είναι ότι το 80% του εν λόγω αριθμού προστίθεται κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Αιτία για την παραπάνω εξέλιξη είναι η ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος ακόμα και για υπερπολυτελή και μοναδικά ακίνητα σε περιοχές πολύ υψηλής ζήτησης όπως για παράδειγμα το νησί της Μυκόνου, όπου το κόστος ενοικίασης στο απόγειο της θερινής τουριστικής σεζόν μπορεί να ανέλθει σε 30.000 ευρώ ανά εβδομάδα, συναγωνιζόμενο διεθνείς προορισμούς όπως οι Κάννες.