Τουρκική τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό κτήμα επιχειρηματία στη Ρόδο

Τουρκική τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό κτήμα επιχειρηματία στη Ρόδο

Η Ziraat από το 2008 δραστηριοποιείται έντονα στην Ελλάδα

Στις 28 Ιουνίου στο ειρηνοδικείο Ρόδου, βγαίνει σε πλειστηριασμό κτήμα 4 στρεμμάτων στην θέση Αγγελή στην περιοχή Κοσκινού στην Ρόδο από την τουρκική τράπεζα Ziraat. Για πρώτη φορά, οικόπεδο στη Ρόδο πρόκειται να περάσει στα χέρια Τούρκου τραπεζίτη.

Το ακίνητο πλειστηριάζεται για οφειλή για Έλληνα επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δάνειου και η κατάσχεση που επιβλήθηκε φτάνει στα 242.983,60 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 135.000 ευρώ.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη περίπτωση εκποίησης ακινήτων δανειοληπτών της τουρκικής τράπεζας που έχει απλωθεί στην Ελλάδα με έμφαση σε Ξάνθη, Ροδόπη, Ρόδο, Κω και επεκτείνεται συνεχώς. Η τουρκική τράπεζα, από το 2008 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει χορηγήσει σημαντικού μεγέθους δάνεια σε Έλληνες πελάτες της, αριθμός των οποίων δεν εξυπηρετείται.

Τα προηγούμενα χρόνια, η τράπεζα Ziraat, που είναι η κατεξοχήν αγροτική τράπεζα της Τουρκίας, έδινε δάνεια με χαμηλότατο επιτόκιο και ως είναι φυσικό προσέλκυσε μεγάλη πελατεία. Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει περί τα 80 υποκαταστήματα στα Βαλκάνια και τα περισσότερα σε Σκόπια, Πρίστινα και Τίρανα. Το 2008 άνοιξε και το πρώτο υποκατάστημά της στην Κομοτηνή.