Ο άνθρωπος που απέκτησε το ξενοδοχείο Athens Ledra και επενδύει στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που απέκτησε το ξενοδοχείο Athens Ledra και επενδύει στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι η Hines διέθετε παρουσία τριών ετών στην Ελλάδα, στο διάστημα αυτών των ετών δεν είχε κάνει καμία επενδυτική κίνηση στη χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα όμως η εταιρεία διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Τζέφρι Χάινς, έκανε μία κίνηση, η οποία αναμενόταν από το 2014 αλλάζοντας τα προγνωστικά στη διεκδίκηση του γνωστού ξενοδοχείου Ledra Athens.

Έτσι η Hines απέκτησε σε joint venture με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα, Henderson Park- το εμβληματικό ξενοδοχείο, έναντι 33,05 εκατ. ευρώ.

Ποιος είναι όμως ο Τζεφ Χάινς, γιος του ιδρυτή του ομίλου, Τζέραντ Χάινς, ο οποίος βρίσκεται πίσω από κάθε κίνηση του ομίλου; Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην εταιερίας, η οποία έχει έδρα το Χιούστον της Αμερικής, ανέλαβε χρέη το 1990. Ο ίδιος έχει αναλάβει να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείες, ακόμα και τις απλές καθημερινές εργασίες. Πολλοί μάλιστα αποδίδουν στον Τζεφ Χάινς την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης στα χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της.

Όντας ένας από τους κυρίαρχους παίκτες στην παγκόσμια βιομηχανία του real estate, σήμερα κατέχει χαρτοφυλάκιο αξίας 96,5 δισ. δολαρίων.

Παρά την ισχύ του, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, αποτινάσει με κάθε τρόπο την έννοια του νεποτισμού και δίχνει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, αφήνοντάς τους περιθώριο πρωτοβουλιών.

Αποφοίτησε το 1977 από το Williams College με πτυχίο οικονομικών, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του μερικά χρόνια αργότερα, στο Harvard Business School, κάτοχος MBA. Θήτευσε και σε άλλες εταιρείες πριν τελικά καταλήξει στην οικογενειακή επιχείρηση διευρύνοντας τις επαγγελματικές του εμπειρίες.