Σε τροχιά εκκαθάρισης οι τράπεζες Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

Σε τροχιά εκκαθάρισης οι τράπεζες Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

Την Κυριακή αναμένεται η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης

Την Κυριακή αναμένεται η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης με την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των τραπεζών Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Το υπουργικό συμβούλιο που θα ενέκρινε την απόφαση αυτή επρόκειτο να συγκληθεί σήμερα, Σάββατο, όμως η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα το μέτρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Παρασκευή η Κομισιόν ενέκρινε κατ’ αρχήν το ιταλικό σχέδιο εκκαθάρισης των δύο τραπεζών με κρατικό χρήμα, σε μία κίνηση που ενδέχεται να επιτρέψει στη Ρώμη να επιλύσει την τραπεζική κρίση χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται να διαχωρίσει τα περιουσιακά στοιχεία των δύο τραπεζών σε «καλές» και «κακές» τράπεζες. Η τράπεζα Intesa Sanpaolo αναμένεται να αγοράσει τα «καλά» περιουσιακά στοιχεία έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, αφήνοντας το ιταλικό Δημόσιο να επωμιστεί το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των νομικών κινδύνων και του κόστους αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών.