Σε χαμηλό 7,5 ετών η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων

Σε χαμηλό 7,5 ετών η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων

Στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018 προσδιορίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο Δ. Παπαδημητρίου

Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, καταγράφοντας μία ακόμη μείωση μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων -που αποτελεί ένδειξη για το κόστος με το οποίο μπορεί να δανεισθεί η Ελλάδα από τις αγορές για δύο χρόνια- μειώθηκε στο 4,15%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 5,56%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται, αναφέρει το Reuters, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων πολύ σύντομα, προβλέποντας ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Παπαδημητρίου: Έκδοση ομολόγων στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου επεσήμανε πως η πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει περισσότερο συμβολική σημασία, παρά ουσιαστική επέκταση της χρηματοδότησης.

«Καλό θα ήταν να το έχουμε, αλλά εναπόκειται στην απόφαση ενός ανεξάρτητου ιδρύματος και δεν αφορά το πρόγραμμα. Παρ' όλα αυτά, με βάση την έκφραση ενδιαφέροντος που έχω διαπιστώσει, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές ακόμα και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση», πρόσθεσε ο υπουργός. Προσδιόρισε δε χρονικά την έκδοση ομολόγων, στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.