Ποιος είναι ο Έλληνας τραπεζίτης από το Λονδίνο που αγοράζει ελληνικές επιχειρήσεις

Ποιος είναι ο Έλληνας τραπεζίτης από το Λονδίνο που αγοράζει ελληνικές επιχειρήσεις

Ο Όμηρος Σαρίκας και η ομάδα του έχουν «σαρώσει» την ελληνική επιχειρηματική αγορά

Ραγδαίες εξελίξεις στα επιχειρηματικά δρώμενα και κυρίως στο τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς είναι πλέον γεγονός το πρώτο βρετανικό επενδυτικό σχήμα με πανευρωπαϊκή (EUVECA) άδεια λειτουργίας που έχει ως αποκλειστική στόχευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners, με έδρα το Mayfair του Λονδίνου και με μόνιμη αντιπροσώπευση σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, έχει συστήσει «όχημα» με στόχο την εξαγορά ελληνικών εταιρειών.
Οι κινήσεις για την ελληνική αγορά αφορούν αποκλειστικά εταιρείες με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης μέσω εξαγωγών, οι οποίες είναι ήδη κερδοφόρες.
Η μέθοδος υλοποίησης αυτής της στρατηγικής είναι η σύμπραξη με την υπάρχουσα διοίκηση της εταιρείας και τους συμμετέχοντες επενδυτές.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το επενδυτικό σχήμα είναι πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής επενδυτικού τραπεζίτη του Λονδίνου Όμηρου Σαρίκα και του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Μπόλου, στελέχους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών.
Το δε δυναμικό της εταιρείας απαρτίζει μία ομάδα στελεχών του City του Λονδίνου και της Wall Street, με προϋπηρεσία σε τράπεζες (Oppenheimer, Merrill Lynch, CSFB, Deutsche Bank), συμβουλευτικούς οίκους στρατηγικής  (McKinsey, AT Kearney), private equity funds (KKR, Cinven, Bain), family offices και με κορυφαία εκπαίδευση σε Βρετανία και ΗΠΑ (Harvard, LBS, Oxford).
Ο κ. Σαρίκας έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκές διασυνοριακές συναλλαγές, ενώ ήταν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας εξαγοράς της ελληνικής Tickethour από τον αμερικανικό κολοσσό Ticketmaster/Live Nation του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρίκας και η ομάδα του έχουν «σαρώσει» την ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική αγορά, αναλύοντας σε βάθος την κατάσταση και την προοπτική εξαγωγικών μικρομεσαίων εταιρειών. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι μάλιστα και ιδιαίτερα γνωστός από τη δράση του για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό - ιδιαίτερα όσον αφορά την πρωτοβουλία, την εφευρετικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων και των εταιρικών τους σχημάτων.