Η Uber ψάχνει νέο διευθυντή οικονομικών

Η Uber ψάχνει νέο διευθυντή οικονομικών

Απώλειες 708 εκατ. δολάρια στους τρεις πρώτους μήνες του έτους

Σε αναζήτηση νέου επικεφαλής οικονομικών βρίσκεται και επίσημα η UBER, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι αναζητά CFO, με δεδομένα τα αρνητικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στον απερχόμενο, Gautam Gupta.

Κύκλοι της αγοράς χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη κίνηση ιδιαίτερα ασυνήθιστη από τη στιγμή που η απόφαση της εταιρείας και οι προθέσεις της εκδηλώθηκαν δημοσίως.

Η UBER ανέφερε ότι είχε απώλειες 708 εκατ. δολάρια στους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Τα αποτελέσματα έγιναν πρώτα γνωστά σε δημοσίευμα της Wall Street Journal και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από την Uber.

Παρά τις απώλειες, η Uber ανακοίνωσε 3,4 δισ. έσοδα, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016. Η πτώση του πρώτου τριμήνου του 2017 ήταν χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη του τελευταίου τριμήνου του 2016, ενώ αυτή τη στιγμή η Uber αξιολογείται στα 68 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα CB Insighs.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επιχείρησή μας παραμένει υγιής και ανθεκτική καθώς εστιάζουμε στη βελτίωση του πολιτισμού, της διαχείρισης και των σχέσεων μας με τους οδηγούς», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η Uber βρίσκεται σε καλή πορεία ως προς την κερδοφορία

Σχετικά Tags
Uber