Οι 9 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο

Οι 9 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο

Υπάρχουν 88 αυτοδημιούργητες γυναίκες με περιουσίες δισεκατομμυρίων

Yπάρχουν 88 αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο, που οι περιουσίες τους συνολικά αγγίζουν τα 197 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα «Hurun Global Rich List 2017».

Στην έκθεση, η πλειοψηφία των γυναικών, συγκεκριμένα οι 56 εξ αυτών, προέρχονται από την Κίνα ενώ οι υπόλοιπες 15 από τις ΗΠΑ.

Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αυτοδημιούργητες γυναίκες του κόσμου που διαχειρίζονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια:

1. PEGGY CHERNG

Περιουσία: 4,4 δισ. δολάρια

Η Cherng και ο σύζυγός της Andrew, διαθέτουν μία τεράστια περιουσία χάρη στην εταιρεία τους Panda Express στις ΗΠΑ, η οποία είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμου.

2. ZHANG YIN

Περιουσία: 4,5 δισ. δολάρια

Η 60χρονη Ζhang Yin ίδρυσε την τεράστια εταιρία Nine Dragons Paper, με εισαγωγές χαρτιού έξω από την Καλιφόρνια, πριν ανοίξει το δικό της εργοστάσιο στην Κίνα.

3. WU YAJUN

Περιουσία: 4,6 δισ. δολάρια

Η 53χρονη Wu Yahun ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος, αλλά έγινε απίστευτα πλούσια μετά την ίδρυση της εταιρείας ακινήτων Longfor.

4. JUDY LOVE

Περιουσία: 4,8 δισ. δολάρια

Η Judy Love και ο σύζυγός της Tom Love ίδρυσαν μαζί ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και την αλυσίδα Love's Travel Stops & Country Stores το 1964, η οποία σήμερα διαθέτει πάνω από 240 καταστήματα σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ.

5. CHEN CHUNMEI

Περιουσία: 5,3 δισ. δολάρια

Η περιουσία της 52χρονης Chen Chunmei και του συζύγου της Gong Hongjia προέρχεται από την Hikvision Digital Technology, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων επιτήρησης μέσω βίντεο στον κόσμο.

6. TINA GREEN

Περιουσία: 5,5 δισ. δολάρια

Η 64χρονη Tina Green, κατάγεται από τη Βρετανία, αλλά πλέον ζει μόνιμα στο Μονακό με τον σύζυγό της, κατέχει όλες τις οικογενειακές μετοχές της Taveta Investments.

7. ZHOU HONGWEN

Περιουσία: 5,5 δισ. δολάρια

Η επιχειρηματίας και συνιδρυτής της εταιρείας Tomorrow Group απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας τη φετινή χρονιά, έπειτα από ένα σκάνδαλο του συζύγου της Xiao Jianhua που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Χονγκ Κονγκ.

8. ZHOU QUNFEI

Περιουσία: 6 δισ. δολάρια

Η 47χρονη Zhou Qunfei «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της λίστας το 2015, όταν η εταιρεία της Lens Technology εισήχθη στο χρηματιστήριο.

9. CHEN LIHUA

Περιουσία: 7,2 δισ. δολάρια

Η 76χρονη Chan Laiwa, η οποία μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων FuWah και είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη επιχειρηματίας στον κόσμο. Η ίδια επιπλέον είναι παντρεμένη με τον πολύ γνωστό ηθοποιό, Chi Zhongrui.