Ταύρος το bitcoin: Εκτόξευση στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο

Ταύρος το bitcoin: Εκτόξευση στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο

Στις χώρες που το αποδέχονται μπορεί κανείς να αγοράσει είδη παντοπωλείου και ρουχισμού

To Bitcoin είναι μία νομισματική μονάδα όπως το δολάριο ή το πέσο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αξία του έχει εκτοξευθεί καθώς στις 25 Μαΐου η ισοτιμία του ήταν στα 2.800 δολάρια το ένα, σε σχέση με τα 1.200 δολάρια που ήταν η ισοτιμία στο τέλος Απριλίου.

Στις χώρες που το αποδέχονται μπορεί κανείς να αγοράσει είδη παντοπωλείου και ρουχισμού όπως ακριβώς θα έκανε χρησιμοποιώντας το τοπικό νόμισμα.

Το Bitcoin έχει αποσχιστεί από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες των κρατών του πλανήτη. Είναι οργανωμένο σε μία μορφή δικτύου που μοιάζει με ψηφιακή αλυσίδα από κουτιά, τα οποία βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με μία βάση δεδομένων που διατηρεί ασφαλές αρχείο για κάθε συναλλαγή. Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει ή πουλάει bitcoin, η συναλλαγή καταγράφεται.

Πιστό στις αρχές του ως ανοιχτό, αποκεντρωμένο νόμισμα, το bitcoin προορίζεται να είναι ένα πιο γρήγορο, φθηνότερο και πιο αξιόπιστο μέσο πληρωμής από τα χρήματα που συνδέονται με μεμονωμένες χώρες.

Μια έρευνα του 2015 έδειξε ότι οι χρήστες bitcoin τείνουν να είναι συντριπτικά περισσότεροι λευκοί και άνδρες, από διαφορετικά εισοδηματικά στρώματα. Τα άτομα με τα περισσότερα bitcoins είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιούν για παράνομους σκοπούς, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Κάθε bitcoin έχει ένα περίπλοκο αναγνωριστικό σύστημα, γνωστό ως δεκαεξαδικός κώδικας, που πολλές φορές είναι πιο δύσκολο τον σπάσει κανείς σε σχέση με τις πληροφορίες μιας πιστωτικής κάρτας.

Σημειώνεται επίσης ότι ενώ οι παράνομες ή δόλιες αγορές μέσω πιστωτικών καρτών είναι αναστρέψιμες, οι συναλλαγές με bitcoin δεν είναι.

Το μέλλον

Ιστορικά, το νόμισμα ήταν εξαιρετικά ασταθές. Ανατρέξτε στην πρόσφατη έκρηξη του - και μια πρόβλεψη από τον πρώτο επενδυτή της Snapchat, Jeremy Liew, ότι θα χτυπήσει 500.000 δολάρια μέχρι το 2030 - κάνοντας ακόμα και ένα κλάσμα του bitcoin να μοιάζει πολύ πιο δελεαστικό. Οι χρήστες Bitcoin από την πλευρά τους προβλέπουν ότι το 94% όλων των bitcoins θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι το 2024.