Αναιμική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αντιδρώντας θετικά, αν και μάλλον αδύναμα, μετά από δύο μέρες ισχυρών απωλειών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 842,76 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,59%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε δύο φορές πάνω από τις 850 μονάδες, χωρίς να καταφέρει να τις κρατήσει. Ο τζίρος διαμορφώθηκε και σήμερα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό είναι αντίθετα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν με επιφυλακτικότητα στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, και ειδικά στην αναφορά του ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη μπορεί να καθυστερήσει αν επιβεβαιωθούν κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι. Απώλειες 0,71% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, πτώση 0,20% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ οριακά πτωτικά κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο -0,08%.

Δυναμικό ξεκίνημα έχει κάνει αντίθετα η Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,30% και μόνο τον NASDAQ να υποχωρεί οριακά κατά 0,02%.

Οριακά ενισχύεται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, χάρη σε ένα ξαφνικό “ράλι”, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Στο 1,2863 διαμορφώνεται η ισοτιμία (+0,10%).