Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τζίρο και τον όγκο συναλλαγών να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.022,57 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,88%, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών λίγο πάνω από τα 20 εκατ. τεμάχια.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Δεν κατάφερε να κανει το 5/5 η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντικότατες απώλειες της τάξεως του 1,88% σε μια μάλλον ..καλοκαιρινή συνεδρίαση όπου η καθαρή αξία των συναλλαγών δε ξεπέρασε τα 45εκ€. Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν σχεδόν ανύπαρκτο από την αρχή της συνεδρίασης και η συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρώς προς το τέλος της συνεδρίασης όπου οι πωλητές έκαναν πιο ..εμφανή την παρουσία τους. Ολική ανατροπή στη μετοχή της ΕΕΕΚ που έκλεισε στα 19,55€, που ήταν και η χαμηλότερη τιμής της ημέρας, με απώλειες της τάξεως του 3,46% αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη υψηλότερα του 2%. Για μια ακόμη ημέρα ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε στα «κόκκινα» χάνοντας ποσοστό 1,82%. Στα διεθνή, συνεχίζεται αυτήν την ώρα το κλίμα ευφορίας στη Wall Street ενώ ανοδικά κινούνται και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές”

Αντίθετα, θετικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αναμένεται να εφαρμοστούν σημαντικές περικοπές σε σχέση με τον προϋπολογισμό της προηγούμενης επταετίας. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,79%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,80% και ο CAC 40 κατά 1,26%.

Θετικό και το άνοιγμα στη Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στην ανακοίνωση για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος τον Δεκέμβριο, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν. Άνοδο 0,44% σημειώνει ο Dow Jones, κέρδη 0,54% καταγράφει ο S&P 500, ενώ στο +0,83% κινείται ο NASDAQ.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, την ίδια στιγμή, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3376 (-0,16%).