Με άνοδο άνοιξε το ΧΑ

Με άνοδο 1% άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα κυλήσει ομαλά η επαναγορά ομολόγων. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 860 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή: "Σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι κλείνει το βιβλίο προσφορών και ολοκληρώνεται η διαδικασία του buy back των ελληνικών ομολόγων. Αργά το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα έχουν την Τρίτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να προσφέρουν σχεδόν το σύνολο των ομολόγων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιο τους προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η σχετική διαδικασία. Όσον αφορά στο εσωτερικό «μέτωπο», αποφάσεις που θα κρίνουν την επόμενη φάση του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ καθώς και την πώληση της εταιρίας που διαχειρίζεται τα κρατικά λαχεία, πρόκειται να λάβει στην αυριανή συνεδρίαση το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στα διεθνή, συνεχίζονται οι πολιτικοί «τριγμοί» στην Ιταλία ενώ το άνοιγμα στις κυριότερες ευρωπαικές αγορές αναμένεται να είναι σταθεροποιητικό..."

Με πτώση κατά 2,12 μονάδες (0,2%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FΤSE στο χρηματιστήριο τουτ Λονδίνου.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε ελαφρά κατά 0,19% στις 3.619 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,02% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.530,92 μονάδες.