Reuters: Πώς ο Τσίπρας… ώθησε προς τα πάνω τις ευρωπαϊκές αγορές

Στον... Αλέξη Τσίπρα αποδίδει το πρακτορείο Reuters την ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα, την ώρα που έφτανε να χάνει ως και 3% σε σχέση με το άνοιγμα, μία εξέλιξη που, όπως σημειώνεται, ενίσχυσε και τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

“Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κάλυψε τις προηγούμενες απώλειες για να κλείσει 1,5% υψηλότερα, κι αφού ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε στο Reuters ότι θέλει μία λύση για την ελάφρυνση του χρέους μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη”, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.

“Οι ελληνικές εκλογές είναι ίσως ο ελέφαντας στο δωμάτιο για την περίοδο των εορτών, αλλά ήδη έχουμε δει σημαντικά ασφάλιστρα κινδύνου να ενσωματώνονται στις μετοχές, επομένως οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα είναι πιθανό να ακολουθηθεί από ένα αξιόλογο ράλι ανακούφισης”, εκτιμά ο Τζόναθαν Ρόι από την Charles Hanover Investments.

Η ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, επηρέασε και τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ενισχύοντας το ήδη θετικό κλίμα. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 6.466 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,04%, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 9.811,06 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,79%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,35%, στις 4.249,49 μονάδες.