Εγκώμια Φούχτελ στους Έλληνες επιχειρηματίες

O προσωπικός απολογισμός του εντεταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, στα δύο χρόνια που ασχολείται με τη χώρα μας είναι μάλλον θετικός.

"Θαυμάζω εκείνους τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, επιμένουν στη διατήρηση των επιχειρήσεών τους", τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: "Οι Γερμανοί επιχειρηματίες δε θα είχαν ανάλογες αντοχές".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", ο κύριος Φούχτελ παραδέχτηκε ότι η χώρα του έχει οικονομικά οφέλη από την Ελλάδα "στο βαθμό που οι Έλληνες στρέφονται στα γερμανικά προϊόντα".

"Ισχύει και το αντίστροφο. Η ελληνική φίρμα Cocomat, που στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχει εγκατασταθεί στη Λειψία, στο Βερολίνο και σχεδιάζει προσεχώς να ανοίξει υποκατάστημα στο Μόναχο", συμπλήρωσε.

Ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ δήλωσε άγνοια για το αν θα συνεχίσει να επιτελεί τον ίδιο ρόλο στη χώρα μας και αν θα κρατήσει τη θέση του, μετά το σχηματισμό του "μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού" στη Γερμανία, ωστόσο δηλώνει πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που του θα του αναθέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Και πώς να μην είναι έτσι άλλωστε, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στα μέρη όπου πηγαίνει δέχεται ολοένα και θερμότερη υποδοχή.

"Είναι καλό να έχεις φιλική μεταχείριση όταν δουλεύεις για έναν κοινό σκοπό", συμπλήρωσε ο κ. Φούχτελ.