Γεωπόνους και κτηνιάτρους προσλαμβάνει ο ΕΛΓΑ

Στην πρόσληψη 132 γεωπόνων και 18 κτηνιάτρων προχωρά ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα στελεχώσει την Κεντρική Διοίκηση και τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του Οργανισμού και θα απασχοληθεί για τρεις μήνες.

Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι

Όσοι επιθυμούν να καλύψουν τις θέσεις θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα πσυ τσυς επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).

Τίτλοι σπουδών των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι γεωπόνοι θα πρέπει να έχουν: α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού (Γεωπόνου), β) Πτυχίο ή δίπλωμα Γεωπόνου Τμήματος: Γεωπονίας ή Φυτικής Παραγωγής ή Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας ή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (πρώην Γεωργικής Οικονομίας) ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής ή Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ή Αγροτικής Ανάπτυξης ή Γεωργικής Οικονομίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Για την ειδικότητα ΠΕ κτηνιάτρων απαιτείται: α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού ειδικότητας Κτηνιάτρου, β) Πτυχίο ή δίπλωμα Κτηνιατρικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών αλλοδαπής.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι κτηνίατροι που θα προσληφθούν θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη μετάβασή τους στον χώρο παροχής της υπηρεσίας τσυς, γιατί η υπηρεσία δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο για τον σκοπό αυτό.

Το γεωτεχνικό προσωπικό θα χρησιμοποιηθεί εφόσον το επιβάλλουν εποχικές ή άλλες περιοδικές ή πρόσκαιρες ανάγκες, στο μέτρο που χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών αναγκών του ΕΛΓΑ.

Οι υπηρεσίες του προσωπικού θα παρέχονται στους χώρους γεωγραφικής δικαιοδοσίας της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με έδρα τις έδρες των Υπηρεσιών αυτών, ανάλογα με τις εκάστοτε παρουσιαζόμενες εποχικές ανάγκες, που προκύπτουν κάθε φορά. Η

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, καθώς n αναλυτική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.