ΟΑΕΔ: Μόλις σε 24 ώρες υπερκαλύφθηκαν οι 3.000 θέσεις του προγράμματος

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μόλις μια μέρα αφότου ξεκίνησε

Μέσα σε μόλις 24 ώρες υπερκαλύφθηκαν και οι 3.000 θέσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ, για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, λόγω τεράστιας εκδήλωσης ενδιαφέροντες από τους εργοδότες. Έτσι, το πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αφορά ανέργους ηλικίας 25-29 ετών αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ωστόσο, ανοικτό παραμένει ακόμη το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, συμβάσεων τετράμηνης διάρκειας, για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών.

Οι εργοδότες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, και μέσω αυτών θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ .

Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Πληροφοριακό Σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2, όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.