Πεντακόσιες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τον Μάρτιο

Πριν από το Πάσχα ανοίγουν τα μισά κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

 Μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές θα προσληφθούν, τονίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Μ.Κεφαλογιάννη και στη νέα ιστοσελίδα του ΑΠΕ/ΜΠΕ www.praktoreio-ygeias.gr. Αυτό, όπως επισημαίνει, θα εξαλείψει τη λίστα αναμονής για 60 ασθενείς που αδυνατούν καθημερινά να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία δεν είναι ακέφαλα και δεν κινδυνεύουν ασθενείς, παρότι το σύστημα υγείας βρέθηκε σε μια διακινδύνευση το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξανθός.

Αποκαλύπτει ότι πριν το Πάσχα ανοίγουν τα μισά κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ και αναφέρει τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, πως θα παταχθεί η διαφθορά που ζει και βασιλεύει στον χώρο της Υγείας και τι θα γίνει με τον ΕΟΠΥΥ.

«Έχουμε διασφαλίσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή πόρων και από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον οργανισμό προς το σύστημα Υγείας» απαντά ο υπουργός και προσθέτει: «Αυτό θα γίνει και με αυξημένη χρηματοδότηση που υπάρχει στον προϋπολογισμό του για τα νοσοκομεία αλλά και με την πρόβλεψη να υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υγειονομικών περιφερειών για να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του και στα κέντρα υγείας και σε δομές του ΠΕΔΥ. Αυτό για πρώτη φορά υλοποιείται. Το σχέδιο μας είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και να αυξήσουμε την ικανότητα του να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των πολιτών. Προφανώς στο ορατό μέλλον θα ύπαρχει ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί και αυτός με κανόνες θα τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις, θα ελέγχεται και φυσικά και η πολιτεία θα είναι υποχρεωμένη να είναι εντάξει στις πληρωμές της απέναντι στους ιδιώτες παρόχους».