Εκδίδεται η προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕλληνικήΒιομηχανία Ζάχαρης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 επιπλέον εργαζομένων που θα λειτουργήσουν, από τον τρέχοντα μήνα, το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της βορειοελλαδικής επιχείρησης Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση επαναλειτουργίας της μονάδας στην Ορεστιάδα γνωστοποίησε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει πως πρόκειται για "πολύ θετική εξέλιξη". 

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι, αν το επιτρέψει ο αριθμός των στρεμμάτων που θα σπαρούν με τεύτλα, "δεν αποκλείεται να 'καπνίσει' και η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες". Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, λειτούργησε μόνο το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, ύστερα από απόφαση που λήφθηκε για αναστολή λειτουργίας των μονάδων σε Ορεστιάδα και Σέρρες.

"Τα λάθη της προηγούμενης περιόδου δεν οδήγησαν μόνο στο κλείσιμο εργοστασίων της εταιρείας, αλλά και σε περιθωριοποίηση του προϊόντος μας, λόγω των κινήσεων πρακτικής που έκαναν οι ανταγωνιστές" τόνισε ο κ. Βαρκάκης, επισημαίνοντας πως αποτελεί "ευχής έργον το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της".

"Από την ημέρα που υπογράφηκε η νομοθετική πράξη που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, οι πωλήσεις της ΕΒΖ βρίσκονται σε ανοδική πορεία και πάλι και ο ανταγωνισμός που πίεζε τις τιμές προκειμένου να μας πετάξει από την αγορά, έπαψε να θεωρεί πιθανόν να μπει λουκέτο στην επιχείρηση" πρόσθεσε.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, αλλά και της ΕΒΖ εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χαστανίδης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ.  

"Είναι πλέον σαφής η πολιτική βούληση για τη λειτουργία της εταιρείας και στην περιοχή επικρατεί αισιοδοξία παρά τις πολιτικές εξελίξεις" σημείωσε, επισημαίνοντας ότι "ακόμα και οι τευτλοκαλλιεργητές προτίθενται να 'πατήσουν γκάζι' και να αυξήσουν την παραγωγή, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέψουν".

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, στην περιοχή δικαιοδοσίας του εργοστασίου Ορεστιάδας, δηλαδή σε Έβρο, Κομοτηνή και Ξάνθη, σπάρθηκαν περί τα 10.000 στρέμματα (ήτοι 50.000 - 55.000 τόνοι).