Νέα επιτροπή για αναγνώριση ισοτιμίας τίτλων προπονητών εξωτερικού

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (άρθρο 31 παρ.2 και 3 του Ν.2725/99) είναι αρμόδια για την αναγγελία άσκησης  επαγγέλματος προπονητή αθλήματος και όχι εκπαιδευτή. Συγκεκριμένα, από 28-10-2014 που εφαρμόστηκε ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  (ΠΔ 104/2014, ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014), αρμόδια για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος προπονητή είναι η Δ/νση Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε έγγραφό του που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση για την «επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης των πτυχίων εξωτερικού, των εργαζομένων στα θαλάσσια μέσα αναψυχής».

Επίσης γίνεται γνωστό ότι στην περίπτωση προπονητών με τίτλους εξωτερικού ή αναγνωρισμένων Σχολών της ημεδαπής απαιτείται για την αναγνώριση της ισοτιμίας του τίτλου τους, σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Ισοτιμιών (άρθρο 135 παρ.22 και 23 του Ν.2725/99). Σε αυτή την περίπτωση εμπίπτουν και οι προπονητές θαλασσίου σκι με τίτλους σχολών του εξωτερικού, στους οποίους αναφέρεται η ερώτηση.

Τέλος ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο προαναφερθείς Οργανισμός η επιτροπή Ισοτιμιών που υπήρχε διαλύθηκε και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία σύστασης νέας επιτροπής με Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο.