ΣτΕ: Ναι για άλλες 74 προεκλογικές προσλήψεις

Πράσινο φως για ακόμη 74 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο άναψε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των προσλήψεων στις 3.690. Την ίδια ώρα η Επιτροπή είπε " όχι " σε 20 προσλήψεις. Αποτέλεσμα να αριθμούν 2.061 τα άτομα που ζήτησαν εξαίρεση από τις διαδικασίες που παγώνουν τις προσλήψεις την περίοδο των εκλογών χωρίς το αίτημα τους να γίνει δεκτό.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης δέχτηκε την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στο "Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής "Λεωνίδας Μανωλίδης"".

Παράλληλα, από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία πρόσληψης 4 συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η "Αρωγή".

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας συμβασιούχου (βοηθός βρεφονηπιοκόμος δίμηνης διάρκειας) στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας, όπως εγκρίθηκε η πρόσληψη μίας υπαλλήλου δίμηνης και πάλι διάρκειας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Αντίθετα, το ΣτΕ δεν ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Ακόμη, δεν επέτρεψε το ΣτΕ την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ζητήθηκαν λόγω αυξημένης ρύπανσης (αφισοκολλήσεις, φειβολάν, κ.λπ.) κατά τις βουλευτικές εκλογές και λόγω των αναγκών αυξημένης καθαριότητας στα 65 εκλογικά τμήματα του επίμαχου Δήμου, όπως επίσης δεν επέτρεψε την πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ. "Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο".