Έρχονται 50.000 προσλήψεις ανέργων για πέντε μήνες

Στο ΑΣΕΠ υποβάλλεται για έγκριση τις αμέσως επόμενες ώρες η προκήρυξη των 50.000 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας, την οποία έχει ετοιμάσει ο ΟΑΕΔ, μετά τις χθεσινές υπουργικές αποφάσεις για ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι θέσεις κατανέμονται σε 324 δήμους, σε υπηρεσίες υπουργείων σε όλη τη χώρα και σε εποπτευόμενους από αυτά οργανισμούς.

Ένας μικρός αριθμός θέσεων κατανέμεται σε περιφέρειες. Οι περισσότερες θέσεις προορίζονται για απόφοιτους Γυμνασίου, Λυγκείου, ΤΕΕ, ΙΕΚ και φθάνουν τις 38.200, ενώ οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μοιραστούν 12.800 θέσεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας κατανέμονται σε 126 ειδικότητες. Οι άνεργοι από αυτές τις ειδικότητες θα πρέπει να έχουν τους τίτλους σπουδών, που ορίζει το προσοντολόγιο του Δημοσίου, όπως αυτό εφαρμόζεται από το ΑΣΕΠ και τις προκηρύξεις για εποχικό και μόνιμο προσωπικό.

Στους δήμους οι περισσότεροι που θα προσληφθούν θα είναι εργάτες, τεχνίτες, διοικητικοί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στα υπουργεία και τους οργανισμούς του Δημοσίου, οι προσλήψεις θα γίνουν από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.