Πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 ανέργους από την Παπαστράτος

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Προετοιμάσου για το Αύριο» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ) με την αποκλειστική χρηματοδότηση της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο», που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε συνολικά 1.000 ανέργους, εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους.

Η νέα φάση του προγράμματος θα εστιάσει σε ανέργους άνω των 40 ετών. Στον σχεδιασμό του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε καταρτισμένο προσωπικό και έχουν ενταχθεί ειδικότητες οι οποίες έχουν απήχηση τόσο στους ανέργους όσο και στις επιχειρήσεις. Όλες οι ειδικότητες -14 συνολικά- περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση και στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τα κοινωνικά και ειδικά ανά αντικείμενο κριτήρια επιλογής καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο www.ivepe.gr.