Κονδύλι για χρηματοδότηση 200 νέων επαγγελματιών

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab), από τις εργασίες του οποίου θα ωφεληθούν 200 νέοι πτυχιούχοι από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, διοργανώνει τη Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις της "Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης", ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο έργου με το ακρωνύμιο "TRIGGER", το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Σκοπός του επιχειρηματικού εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης και κόμβος συναναστροφής των ωφελουμένων του έργου με καταξιωμένους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες και ειδικούς, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, ανταλλαγής εμπειριών και επίλυσης πρακτικών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η παρουσίαση των αρχικών επιχειρηματικών σχεδίων από τους ωφελούμενους του προγράμματος, που φιλοξενούνται στην προ-θερμοκοιτίδα "TRIGGER".

Το έργο αφορά την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Η προ-θερμοκοιτίδα φιλοξενείται στους χώρους της Θερμοκοιτίδας i4G στην περιοχή τής Πυλαίας. Το πρόγραμμα της λειτουργίας σε περιβάλλον προ-θερμοκοιτίδας ολοκληρώνεται στις 31/10/2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ