Δήμος Γαλατσίου: Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους επιστήμονες

Την έναρξη του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης-Ψυχικού» ανακοινώνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να δηλώσουν συμμετοχή από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 28 Μαρτίου του 2014. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοικοι των Δήμων Γαλατσίου ή Φιλοθέης – Ψυχικού, οι οποίοι είναι είτε Άνεργοι, ανεξαρτήτως κατηγορίας, και εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ είτε Νέοι Επιστήμονες (όπως ιατροί, οδοντίατροι κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών σχολών) υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών και δράσεων, η οποία στοχεύει στην ένταξη 54 ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας και στην ενίσχυση 24 Νέων Επιστημόνων* για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησής τους ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητας τους.
*Τα χαρακτηριστικά των Νέων Επιστημόνων μπορείτε να τα δείτε στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ή στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την Απασχόληση Γαλατσίου, Ψυχικού-Φιλοθέης:www.topsagfp.gr.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Συμβουλευτική υποστήριξη τελικών επιλεγέντων με στόχο την επαγγελματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας.
  • Επιχειρηματικός σχεδιασμός και συμβουλευτική επιχειρηματικότητας για τη σύσταση ατομικών και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και την υποστήριξή τους κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας.
  • Επαγγελματική κατάρτιση επί πληρωμής
  • Δικτύωση ωφελούμενων, τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών και επιχειρηματιών. κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τα απαραίτητα έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των παρακάτω φορέων, καθώς και να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.topsagfp.gr.

  • Δήμος Γαλατσίου - Ώρες Επικοινωνίας 10:00-13:00

Δ/νση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Τ.Κ.111 46, Γαλάτσι, Ισόγειο Τ: 2132055386 – F: 2102918120,
Ε: [email protected]. Αρμόδια κα Βούλα Δημητρίου.

  • ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ./ - Ώρες επικοινωνίας 10:00 - 13:00

Δ/νση: Βεκιαρέλλη 11, Τ.Κ. 152 37, Φιλοθέη, Ισόγειο, Τ: 2106753797 & 2106822217, F: 2106753798,
Ε: [email protected] & [email protected]. Αρμόδιοι:κα Αναστασία Καπάνταη & κ. Βασίλης Παπαθωμόπουλος.