Sport Yamaha 250 από την Ινδία σε έκδοση χωρίς φέρινγκ

Ότι η Yamaha πρόκειται να παρουσιάσει, μάλλον φέτος, ένα νέο σπορ μοντέλο με κινητήρα 250 κυβικών είναι πλέον κάθε άλλο παρά μυστικό. Το έχουν επιβεβαιώσει και τα μεγάλα κεφάλια σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, με τελευταία τη δήλωση του αξιότιμου Hiroyuki Suzuki, επικεφαλής της Yamaha Ινδίας.

Ακόμη βέβαια δεν έχουν εμφανιστεί επίσημες φωτογραφίες ή τεχνικές λεπτομέρειες και η εικόνα αποτελεί μια ψηφιακή μακέτα και κάνει τον γύρο του Ίντερνετ αυτόν τον καιρό.

Τώρα νέες πληροφορίες θέλουν, εκτός του αναμενόμενου R4 - 250, και ένα γυμνό μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα και πιθανώς πλαίσιο, με την προσωρινή ονομασία FZ250.

Μια τέτοια κίνηση είναι απόλυτα φυσιολογική. Την ίδια τακτική ακολουθεί η KTM, κινούμενη όμως κατά αντίστροφη φορά: θα παρουσιάσει ένα μοντέλο με φέρινγκ βασισμένο στο Duke 390.

Υπάρχουν δε ενδείξεις ότι και η Honda σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα μια γυμνή μοτοσυκλέτα, βασισμένη στον κινητήρα και το πλαίσιο του επιτυχημένου CBR250R.

Στα ίδια χνάρια πιστεύεται ότι βαδίζει και η Triumph, η οποία επίσης πρόκειται το αργότερο σε δύο χρόνια να παρουσιάσει ένα γυμνό σπορ μοντέλο, μινιατούρα του Street Triple, στην ίδια κατηγορία κυβισμού. Οπότε περιμένουμε λογικά και από αυτήν ένα μικρό Daytona για τη συνέχεια.