Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη SUZUKI

Πέρα από το υπερτροφοδοτούμενο πρωτότυπο Recursion, η Suzuki παρουσιάζει επίσης ένα ακόμη concept bike. Η νεωτεριστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με την ονομασία Extrigger, ετοιμάζει την εμφάνισή της στο Tokyo Motor Show.

Το μικροσκοπικό δίκλυκλο θυμίζει το Dax (ή Monkey) σαν ιδέα, και το νεότευκτο MSX της Honda σαν αισθητική. Το τελευταίο θυμίζουμε γεννήθηκε πέρυσι, για να προσελκύσει τον αναρίθμητο νεανικό πληθυσμό της νοτιοανατολικής Ασίας. 

Μάλιστα, με το Honda MSX μοιράζεται και το προωθητικό σκεπτικό: «to give more people the chance to find out the fun of motorcycle». Δηλαδή, θέλει να προσφέρει σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διασκέδαση του μοτοσυκλετισμού.

Με βάρος μόλις στα 62 κιλά, τροχούς 12 ιντσών και μεταξόνιο κάτω από το 1 μέτρο, το μίνι ηλεκτροκίνητο φέρνει περισσότερο σε BMX ποδήλατο, παρά σε μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, η κατασκευή του και τα περιφερειακά δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από αυτές. 

Λόγω, όμως, του ότι πρόκειται για πρωτότυπο, που σημαίνει ότι δεν δεσμεύεται απόλυτα από τις ανάγκες της παραγωγής, το EXTRIGGER υλοποιεί μια πιο προχωρημένη αντίληψη: την ηλεκτροκίνηση. 

Και για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα και τη μετάδοση του scooter Suzuki e-Let. Η μειωμένη ακτίνα δράσης ενός ηλεκτροκινητήρα προφανώς δεν αποτελεί και τόσο περιοριστικό παράγοντα σε ένα δίκυκλο για παιχνίδια στις γειτονιές. Με απώτερο στόχο, φυσικά, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τους στις μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Για σβούρες στις αλάνες ή στα πάρκινγκ της γειτονιάς, και μια μικρή εξόρμηση ως το πλησιέστερο σουπερμάρκετ για ένα αναψυκτικό ή παγωτό, ένα ηλεκτρικό δίκυκλο αποτελεί τη φθηνότερη λύση στο ζήτημα της κατανάλωσης. 

Ενδιαφέρον το πείραμα της Suzuki. Αλλά θα τολμήσει τελικά να το περάσει στην παραγωγή; Δείτε το βίντεο από την εσωτερική παρουσίασή του στα στελέχη της Suzuki...