H Yamaha FJR 1300ES αλλάζει πρόσωπο

Μετά από χρόνια αδράνειας, η Yamaha φέτος προχώρησε σε σημαντική ανανέωση των περιφερειακών του GT της, δηλαδή της FJR1300, προσθέτοντας ένα σωρό ηλεκτρονικά βοηθήματα. 

Ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, που όμως τοποθετούνταν μόνον στο μοντέλο με το αυτόματο κιβώτιο, το FJR1300AS.

Φέτος η εταιρεία προχωρά στην αναβάθμιση και του μοντέλου με το συμβατικό κιβώτιο, προσθέτοντας στο FJR1300ES και τις ηλεκτρικές αναρτήσεις, που συνδυάζονται με ένα ανεστραμμένο μπροστινό.

Οι αναρτήσεις έρχονται σε συμπλήρωμα του πακέτου ηλεκτρονικά ελεγχόμενων περιφερειακών με το οποίο εξόπλισε η Yamaha την ταξιδιάρικη μοτοσυκλέτα της φέτος. 

Δηλαδή το γκάζι ride-by-wire, τις δύο διαμορφώσεις λειτουργίας του κινητήρα, το cruise control, το traction control και τα συνδυασμένα φρένα με υποβοήθηση ABS.

Η σέλα ρυθμίζεται καθ' ύψος, οι δύο βραχίονες του τιμονιού επίσης σε τρεις διαστάσεις, και η ζελατίνα εξακολουθεί να ανεβοκατεβαίνει με σερβομοτέρ.

Οι νέες αναρτήσεις έχουν 4 προκαθορισμένες ρυθμίσεις στην προφόρτιση ελατηρίου, για κάθε μία από τις οποίες προσφέρει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις αποσβέσεων του αμορτισέρ.

Κινητήρας και κιβώτιο έχουν παραμείνει τα ίδια. Πέρυσι μεταξύ άλλων ο κινητήρας είχε κερδίσει 3 ίππους και το ρεζερβουάρ είχε μεγαλώσει, στα 26 λίτρα.