Αερόσακος μοτοσικλέτας

Η BMW λανσάρει ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου που παρέχει στους αναβάτες ολοκληρωμένη προστασία

Η BMW Motorrad λανσάρει το Motorrad Street Air by Alpinestars, ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου που παρέχει στους αναβάτες ολοκληρωμένη προστασία του πάνω μέρους του σώματος σε συνθήκες οδήγησης εντός και εκτός δρόμου.

Τεχνολογικά βασίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα αερόσακου δρόμου Alpinestars Tech-Air, το οποίο δεν χρειάζεται αισθητήρες πάνω στη μοτοσικλέτα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο που ανιχνεύει τον επικείμενο κίνδυνο με μέγιστη ακρίβεια και φουσκώνει τον αερόσακο, προστατεύοντας αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος του αναβάτη σε περίπτωση σύγκρουσης, πριν την πρώτη πρόσκρουση.

Το υφασμάτινο μπουφάν Motorrad Street Air Dry by Alpinestars είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται με το γιλέκο του συστήματος του αερόσακου της Alpinestars και αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για την πλήρη λειτουργικότητα του συστήματος.

Παρέχει άμεση προστασία του πάνω μέρους του σώματος καλύπτοντας την πλάτη, τα νεφρά, το θώρακα και τους ώμους, δηλαδή τις περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες σε μία σύγκρουση. Επίσης, είναι τελείως ανεξάρτητο διότι, με τους αισθητήρες πολύ κοντά στο σώμα του αναβάτη ή του συνεπιβάτη, ο αερόσακος ενεργοποιείται χωρίς να χρειάζεται ασύρματο σήμα από τη μοτοσικλέτα.

Αυτό το μπουφάν είναι το πρώτο προϊόν ασφαλείας που λανσάρεται στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ της BMW Motorrad και της Alpinestars και διατίθεται για άνδρες και γυναίκες σε διαφορετικές αποχρώσεις από τον Οκτώβριο του 2016.

Χαρακτηριστικά του Motorrad Street Air by Alpinestars:

- Πλήρης ενεργοποίηση αερόσακου σε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου για προστασία σε συγκρούσεις και περιπτώσεις απώλειας ελέγχου είτε εν κινήσει ή εν στάση, όπως σε μία σύγκρουση εκ των όπισθεν με τη μοτοσυκλέτα σταματημένη στο φανάρι.

- Για να λειτουργήσει το σύστημα δεν χρειάζεται τοποθέτηση αισθητήρων στη μοτοσικλέτα ούτε σύνδεση μιας συγκεκριμένης μοτοσικλέτας στο σύστημα του αερόσακου.