Τι πρέπει να προσέξετε σε ένα ενοικιαζόμενο δίκυκλο

Δείτε μια λίστα με σημαντικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε σε ένα ενοικιαζόμενο δίκυκλο, αν προβείτε σε μια τέτοια κίνηση στις διακοπές σας

Κάθε καλοκαίρι, είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν να ενοικιάσουν ένα δίκυκλο ή μια μοτοσυκλέτα στον προορισμό των διακοπών τους, αντί να φέρουν την δική τους μαζί τους. Αυτή η κίνηση έχει προφανή οικονομικά οφέλη για πολλούς, ωστόσο υπάρχουν αρκετά σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς, πριν κάνει κάτι τέτοιο!

Γιατί; Μα ακριβώς επειδή τα ενοικιαζόμενα δίκυκλα είναι αρκετές φορές κακοσυντηρημένα, ενώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ιστορικό χρήσης τους, που συνήθως είναι αρκετά βεβαρημένο!

Για αυτό το λόγο, προκειμένου να αποφύγετε κάποια δυσάρεστη συγκυρία που θα κάνει τις διακοπές σας... εφιάλτη, διαβάστε 6 σημεία που καλό είναι να προσέξετε, πριν νοικιάσετε οποιοδήποτε δίκυκλο!

1) Μην σας «ρίξει» μια προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση: Το να είναι τα δίκυκλα καθαρά και εμφανίσιμα, είναι το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κατάστημα ενοικίασης. Σαφώς διότι η πρώτη εικόνα είναι και πολύ σημαντική. Ωστόσο, μην αποφασίσετε αμέσως και ελέγξτε τα σημεία που σας αναφέρουμε παρακάτω.

2) Ακούστε το σε λειτουργία: Ζητήστε από τον υπάλληλο του καταστήματος να βάλει μπροστά το δίκυκλο που προτίθεστε να νοικιάσετε. Αν ακούσετε τον κινητήρα να παράγει περίεργους ή έντονους θορύβους, αποφύγετέ το.

3) Ελέγξτε την αλυσίδα, αν νοικιάσετε μοτοσυκλέτα: Δείτε αν η αλυσίδα είναι πολύ χαλαρή, αν οι ρυθμιστές της είναι στο τέρμα της διαδρομής τους ή αν έχει σημάδια έντονης φθοράς ή κακομεταχείρισης. Αν εντοπίσετε κάτι από αυτά, αποφύγετε την μοτοσυκλέτα, καθώς αν η αλυσίδα σπάσει η βγει από τα γρανάζια εν κινήσει, μπορεί να πάθετε σοβαρό ατύχημα!

4) Ελέγξτε τυχόν τζόγους στο τιμόνι: Αν εντοπίσετε οποιασδήποτε φύσης τζόγους στο τιμόνι, αποφύγετε το δίκυκλο! Δεν θα θέλατε να ρισκάρετε την πιθανότητα απώλειας ελέγχου του, εν κινήσει!

5) Μεγάλη προσοχή στα φρένα! Κάτι θεωρητικά ευνόητο, που όλοι παραβλέπουμε πολλές φορές, ακόμη και με τη δικιά μας μοτοσυκλέτα. Οπωσδήποτε ελέγξτε την κατάσταση των φρένων στο δίκυκλο που θέλετε να νοικιάσετε. Αν η απόδοσή τους δεν είναι επαρκής, ζητήστε κάποιο άλλο. Αν μάλιστα δείτε φθαρμένους δίσκους ή διαρροή υγρών...προσπεράστε!

6) Ελέγξτε τα ελαστικά: Μια ματιά στα λάστιχα του δίκυκλο πριν το νοικιάσετε είναι απαραίτητη. Αποφύγετε δίκυκλο που φέρει παλιά ή φθαρμένα ελαστικά.

Πηγή: http://www.mototriti.gr/