Gemini Eivissa 150: Φρέσκια πρόταση στα αστικά scooters με ρετρό σχεδίαση

Το Eivissa 150 δείχνει να τα έχει όλα συνδυάζοντας άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, ρετρό σχεδίαση και χρηστικότητα. Παράλληλα διαθέτει sport αίσθηση στην οδήγηση, κινητήρα δυναμιτάκι, σε αστική χρήση, και αντίστοιχο κράτημα

Το Eivissa (Ibiza στην καταλανική διάλεκτο) της Gemini αποτελεί σχεδιαστικό δημιούργημα του βραβευμένου κατ επανάληψη Ισπανού σχεδιαστή Igor Esnal (Reddot Design Award, iF Product Design Award). Μπορεί να μην έχουμε δει τα έργα για τα οποία έχει βραβευτεί ο Esnal, πάντως το scooter της Gemini διαθέτει αναμφισβήτητα πολύ όμορφες γραμμές, και συνολικό design που ξεχωρίζει, θυμίζοντας ευρωπαϊκό high-end ρετρό σκούτερ. Εδώ να παραθέσουμε πως στην έρευνα που κάναμε για το κινέζικο scooter, βρήκαμε πως κατασκευάζεται από την εταιρεία Harwan, Wangye, στο Zhejiang της Κίνας, κάτω από την ονομασία Veterano, ενώ στην Ελλάδα έρχεται κάτω από το εταιρικό όνομα Gemini Motors, και λέγεται Eivissa.

Η ποιότητα κατασκευής είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη, η συναρμογή των κομματιών πολύ καλή, διαθέτει λεπτομέρειες χρωμίου παντού, και σίγουρα θα απορήσει κανείς αν του πείτε πως πρόκειται για κινέζικο scooter. Καμία σχέση δεν έχει με ότι έχουμε συνηθίσει από κινέζικο scooter, θυμίζει Vespa, αν και μπροστά είναι πιο... χοντρούλι, με χρώμιο στο τελείωμα της ποδιάς. Έχει 2 σειρές από όμορφα, κάθετα τοποθετημένα LED φλασάκια τόσο στο μπροστινό του μέρος όσο και στο πίσω, φαρδιά ποδιά και φαρδύ φτερό μπροστά, όμορφο στρογγυλό πολυεδρικό προβολέα με χρωμιομένο δαχτυλίδι γύρω του, και ένα άψογο αισθητικά logo της εταιρείας στην ποδιά.

Στα πλαϊνά του scooter αναγράφεται η ονομασία του (Eivissa), ενώ πάνω στα καπάκια του κινητήρα βρίσκουμε το αρχικό «G», για Gemini -γενικά θα βρείτε καλοσχεδιασμένα logo σε αρκετά σημεία του scooter. Το φινίρισμα του κινητήρα έχει ενδιαφέρον, είναι σαγρέ και ιδιαίτερα ξεχωριστό, αν και από κάποιες γωνίες, η σκιά και το φως που πέφτουν πάνω στις διαφορετικές επιφάνειες μπορεί να σε μπερδέψουν και να νομίζεις πως είναι λασπωμένος.

Πηγή: mototriti.gr