Yamaha Motobot Phase 2: H τεχνητή νοημοσύνη της Yamaha!

To Motobοt στην πρώτη φάση της εξέλιξης του, μπορούσε απλά να οδηγήσει μοτοσικλέτα και αυτό μας είχε δείξει και η Yamaha σε ένα σχετικό video, αφήνοντας βέβαια υποσχέσεις για την εξέλιξη των ικανοτήτων του στο μέλλον.

Ε λοιπόν το μέλλον ήρθε, το motobot έχει μπει στην δεύτερη φάση της εξέλιξης του και σύμφωνα με την Yamaha, μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορεί να οδηγεί μοτοσικλέτα σε περιβάλλον πίστας, με ταχύτητα 200 χλμ./ ώρα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το motobot θα είναι ικανό να αναλύσει τον όγκο των δεδομένων που συλλέγει κατά την οδήγηση του και να "μαθαίνει" από τα λάθη του. Ουσιαστικά δηλαδή, το motobot θα έχει την ικανότητα να αξιοποιεί αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουμε εμπειρία, βάση αυτού που οι άνθρωποι ονομάζουμε εξάσκηση.

Σύμφωνα με την Yamaha, μόλις το motobot εξοικειωθεί με μια πίστα, θα μπορεί από μόνο του και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια ή καθοδήγηση, να επιλέγει τις δικές του γραμμές και να προσαρμόζει εν γένει την οδήγηση του, προκειμένου να βελτιώνει τους χρόνους του!

Ωραία όλα αυτά μόνο μην δούμε κάνα motobot να σηκώνει την κούπα τα MotoGP σε μερικά χρόνια... όχι τίποτα άλλο, θα πρέπει να είναι και αδιάβροχο, με τόσο σαμπάνια που θα λουστεί.

Πηγή: mototriti.gr