Η κλοπή του αιώνα

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι ποντικοί που διέρρηξαν τη συλλογή ενός συλλέκτη από το Turlock στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μάλλον ήξεραν καλά τι να πάρουν. Ανάμεσα στις πολλές μοτοσυκλέτες που υπήρχαν στην συλλογή, στόχευσαν σε μια σπανιότατη Winchester του 1909 και μια Harley-Davidson Model X8A του 1912.

Η κόκκινη Winchester είναι ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε σε μόλις 200 αντίτυπα στο San Francisco από την Edwin Merry Bicycle Company, διαθέτει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 4 ίππων της Marsh-Metz και είναι το ένα από τα μόλις δύο σωζόμενα κομμάτια που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Αμφότερα είχαν εμφανιστεί τελευταία φορά σε δημοπρασία στο Τέξας τον περασμένο Μάρτιο. Το πρώτο μοντέλο ήταν του 1910 και πωλήθηκε για 580.000 δολλάρια, ενώ το δεύτερο του 1909 έφτασε ως τα 520.000 αλλά δεν έπιασε την κατώτατη τιμή που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του κι έτσι παρέμεινε στη συλλογή του - με το γνωστό μοιραίο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο Harley-Davidson Model X8A, πρόκειται για μοντέλο του 1912 με μονοκύλινδρο κινητήρα 492 κ.εκ., τελική μετάδοση με ιμάντα και εκκίνηση με πετάλια, μια εξίσου σπάνια μοτοσυκλέτα με πιθανότατα εξαψήφια τιμή επίσης.

Η ανακοίνωση της κλοπής έγινε από την ασφαλιστική εταιρεία Hagerty Insurance, η οποία ζητά από όποιον έχει σχετικές πληροφορίες να τις αναφέρει στο email [email protected].

Η Harley-Davidson X8A του 1912 πέταξε παρέα με τη Winchester σε μια κλοπή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Πηγή: mototriti.gr