Η Seat χορηγός στο Πρωτάθλημα Superbike

Το Leon Cupra θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η Seat και η Dorna υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Το Leon Cupra, το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της φίρμας με τους 300 ίππους, θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία.

Εκτός από την δυνατότητα διεξαγωγής προωθητικών ενεργειών από τη Seat στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, η εν λόγω χορηγική συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στο Leon Cupra να εμφανίζεται για πρώτη φορά ως το αυτοκίνητο ασφαλείας σε έναν παγκόσμιο θεσμό. Το αυτοκίνητο επιπλέον θα βρίσκεται στη πίστα κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού του κάθε αγώνα και σε κάθε κατηγορία. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην ισπανική μάρκα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τους λάτρεις του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανθρώπους που ταιριάζουν απόλυτα με το δυναμισμό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το στέλεχος της εταιρίας Antonino Labate, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, καθώς μας παρέχεται η ιδανική πλατφόρμα ανάδειξης των χαρακτηριστικών και των επιδόσεων του κορυφαίου μοντέλου μας. Ελπίζουμε οι οπαδοί του θεσμού να το απολαύσουν τόσο εντός όσο και εκτός της πίστας κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών εκδηλώσεων».

Με τη σειρά του ο Marc Sourina, στέλεχος του WorldSBK, είπε: «Χαιρετίζουμε την άφιξη του SEAT Leon CUPRA στο Superbike World Championship. Το προφίλ του Leon Cupra ταιριάζει απόλυτα στο πρωτάθλημα μας μιας και η χαρά της οδήγησης είναι σημαντικό μέρος της ταυτότητάς μας».

Με απόδοση 300 ίππων, το Leon Cupra είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας. Είναι επίσης το ταχύτερο, καθώς επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ / ώρα σε μόλις 4,9’’.

Το ντεμπούτο του Cupra στα Superbikes θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στη πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία, μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 13 αγωνιστικούς γύρους, σε 11 διαφορετικές χώρες και σε 3 ηπείρους.

Σχετικά Tags
Seat