Ρίσκαρε ο Μάρκεζ παρά τις κίτρινες σημαίες;

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό υποστήριξε, ότι ο Μάρκεζ δεν έκοψε ταχύτητα -όπως όφειλε- παρά τις κίτρινες σημαίες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων ασφαλείας στην πίστα της Αραγονίας

Βαριές κατηγορίες απεύθυνε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό στον Μαρκ Μάρκεζ, που έπεσε στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι Αραγονίας, ενώ ανέμιζαν κίτρινες σημαίες. Ο αναβάτης της Suzuki δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «όταν ανεμίζουν κίτρινες σημαίες, πρέπει να φρενάρεις νωρίτερα, γιατί αυτό σημαίνει, ότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι ασφαλείας και κάποιος βρίσκεται στο έδαφος. Όταν έχουν σηκωθεί λοιπόν οι κίτρινες σημαίες, δεν γίνεται να πέσεις. Μπορεί να εργάζονται άνθρωποι στην πίστα και η μοτοσικλέτα μπορεί να τους χτυπήσει πολύ εύκολα και να τους σκοτώσει. Πανεύκολα».

Ο Μάρκεζ έπεσε λίγο μετά τον Νίκι Χέιντεν στη στροφή 14 και ενώ το προσωπικό ασφαλείας μετέφερε τη μοτοσικλέτα του Αμερικανού εκτός της ζώνης διαφυγής. Ο Πολ Εσπαργκαρό έπεσε επίσης στο ίδιο σημείο, όταν τον χτύπησε ελαφρά ο Μάρκεζ την ώρα που προσπαθούσε να τον προσπεράσει από την εσωτερική. Ο Χέιντεν και οι άνθρωποι ασφαλείας της πίστας πρόλαβαν να πηδήξουν στην άκρη την τελευταία στιγμή και έτσι γλίτωσαν από τις μοτοσικλέτες του Μάρκεζ και του Πολ Εσπαργκαρό.

Ο αδελφός του Πολ Εσπαργκαρό, Αλέιξ, αποκάλυψε ότι μετά από αυτό το περιστατικό οδηγούσε ακόμη προσεκτικότερα και φρέναρε νωρίτερα, όταν έβλεπε κίτρινες σημαίες στην πίστα, ενώ υπενθύμισε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2013 στο Σίλβερστοουν, πάλι με εμπλοκή του Μάρκεζ. Ο εφετινός πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε πέσει κατά το ζέσταμα σε μία στροφή όπου βρισκόταν προσωπικό ασφαλείας, για να βοηθήσει τον Κράτσλοβ μετά από μία πτώση του.

Πηγή: gazzetta.gr