Πήρε και το Superprestigio ο Marquez!

Μετά από επικές μάχες, ο Marc Marquez θριάμβευσε στον αγώνα Dirt Track Superprestigio, που έγινε στη Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου 2014, με αναβάτες και πρωταθλητές από όλα τα είδη αγώνων μοτοσικλέτας.

Ο εορταστικός θεσμός Superprestigio οργανώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και πρόκειται για έναν αγώνα Dirt Track, με τη διαφορά πως σε αυτόν συμμετέχουν επώνυμοι αναβάτες από όλα τα είδη αγώνων μοτοσυκλέτας (Flat Track, Supermotard, MotoGp, SBK, κλπ).

Στον περυσινό εναρκτήριο αγώνα νικητής είχε αναδειχθεί ο Αμερικανός Brad "the bullet" Baker, πρωταθλητής AMA Pro Flat Track. Είχε προηγηθεί μια σκληρή μονομαχία με τον Marc Marquez, στην οποία ο Baker κατάφερε να κερδίσει αφότου ο Ισπανός αντίπαλός του έπεσε.

Το δεύτερο Superprestigio έγινε χτες, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και αυτή τη φορά άλλαξαν δύο πράγματα: πρώτον, ο Αμερικανός πρωταθλητής απέναντι στον πρωταθλητή MotoGP ήταν ο Jared Mees (ο Baker είχε δυστυχώς πτώση και τραυματισμό στα δοκιμαστικά) και, δεύτερον, ο Marquez όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά κέρδισε τον αγώνα!

Από την αρχή φαινόταν πως όλα θα κατέληγαν σε μια μονομαχία, για τον μεν Αμερικανό λόγω της προφανούς εμπειρίας του σε επίπεδο πρωταθλητισμού στη χώρα που γέννησε το συγκεκριμένο άθλημα, για τον δε Ισπανό λόγω της φημολογούμενης καταγωγής του από έναν μακρινό γαλαξία όπου τα μωρά γεννιούνται πάνω σε μινιατούρες μοτοσυκλέτες. Παρότι λοιπόν οι δυό τους αρχικά παρασύρθηκαν εκτός γραμμής από τον υπερβολικά φιλόδοξο σπεσιαλίστα του Supermotard Thomas Chareyre (τιμωρήθηκε αργότερα για άκυρη εκκίνηση) και έχασαν επαφή με την κορυφή, λίγους γύρους αργότερα επανήλθαν και μετέτρεψαν τον αγώνα σε αυτό που όλοι προέβλεπαν. Μια μονομαχία που ωστόσο δεν έμελλε να κρατήσει πολύ καθώς ο Marquez σταδιακά εδραίωσε την πρωτοπορία του, τερματίζοντας πρώτος, με διαφορά 0.298 δευτερολέπτων από τον Mees, παίρνοντας αυτό που είχε χάσει πριν περίπου έναν χρόνο.

ΑπΆ ότι φαίνεται αυτό το παιδί έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ήττα, μα και όλα τα εφόδια ώστε να κρατά αυτό το "πρόβλημα" μακριά από τη ζωή του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θέση / Αναβάτης / Κατηγορία
1. Marc Marquez / MotoGP
2. Jared Mees / AMA Flat Track
3. Kenny Noyes / CEV Superbike
4. Gerard Bailo / Supermoto
5. Dani Ribalta / Supermoto
6. Oliver Brindley / AMA Flat Track
7. Bradley Smith / MotoGP
8. Thomas Chareyre / Supermoto

Πηγή: www.mototriti.gr