Ο Guy Martin έτοιμος για ένα ακόμη ρεκόρ ταχύτητας

Με τη βολίδα Triumph Infor Rocket Streamliner 1000 ίππων στην Bonneville

Η ζωή του Guy Martin είναι γεμάτη από... ενδιαφέρουσες εναλλαγές. Από τα στενά ορεινά στροφιλίκια του αντρικού Isle of Man στην απέραντη αλατένια έρημο της Bonneville.

Από τους 220 ίππους της χιλιάρας superbike του στους 1.000 της αεροδυναμικής πυραυλόμορφης Triumph Infor Rocket Streamliner.

Με υποστήριξη από την Infor, εταιρεία που ειδικεύεται στις εφαρμογές Cloud και την Belstaff, ιστορική κατασκευάστρια vintage και σύγχρονου ρουχισμού για trendy μοτοσυκλετιστές, η Triumph δοκιμάζει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για αεροδυναμικές μοτοσυκλέτες.

Για τον μεγαλεπήβολο στόχο έχει κατασκευαστεί από πέρυσι η Triumph Infor Rocket με μονοκόμματο πλαίσιο από ανθρακονήματα, στο οποίο έχουν προσαρμοστεί δύο υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες Triumph Rocket III (με 2.300 κυβικά ο καθένας) που αποδίδουν συνεργατικά 1000 ίππους (bhp) στις 9.000 σαλ. καίγοντας μεθανόλη.

Η «βολίδα» θα αγωνιστεί πρώτη φορά φέτος στην Bonneville στα πλαίσια της Κατηγορίας C (δίτροχα με αεροδυναμική κάλυψη). Έχει συνολικό μήκος 7,72 εκ. πλάτος 61 εκ. και ύψος 91,44 εκ.

Ως και πέρυσι ίσχυε μια διετής απαγόρευση αγώνων στη Bonneville αφού μετά από ελέγχους η κατάσταση των Αλίπεδων είχε κριθεί ακατάλληλη για οδήγηση.

H Triumph έχει σαν εταιρεία μακρά και ένδοξη ιστορία στην Bonneville. Έχει κατακτήσει ρεκόρ με θρυλικά δίτροχα όπως τα Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek and Gyronaut X1.

Το ρεκόρ των αεροδυναμικών διτρόχων κατέχει ο Rocky Robinson που το 2010 μετρήθηκε με τη βολίδα Top Oil-Ack Attack στα 605,697 χαω.

«Ανυπομονώ να κατεβάσω την Triumph Infor Rocket Streamliner στην Bonneville φέτος το καλοκαίρι. Είναι η πρώτη μου φορά. Οι μηχανικοί της Triumph κατασκεύασαν μια απίστευτη μηχανή, βάζοντας όλη τους την τέχνη για να σπάσουμε το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας», δηλώνει ο Guy Martin, πάντα ενθουσιώδης μπροστά σε μια νέα πρόκληση.

O ιδιόρυθμος Άγγλος έχει στην κατοχή του ήδη 4 ρεκόρ ταχύτητας, κανένα ως τώρα με μοτοσυκλέτα. Τα τρία έχουν καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness και δείχνουν το ποιόν της τρέλας του.

Έχει το ρεκόρ ταχύτητας Guinness με έλκηθρο στο χιόνι (134.368 km/h), το ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο χωρίς κινητήρα που κινείται σε κατηφόρα αποκλειστικά με τη βαρύτητα, με 137.78 km/h και το ρεκόρ ταχύτητας σε βαρέλι "Γύρου του θανάτου" (125.77 km/h). Επίσης έχει και το ρεκόρ -Βρετανίας αυτή τη φορά-, μεγαλύτερης ταχύτητας με hovercraft (121.04 km/h).

Του λείπει το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα, οπότε του ευχόμαστε να το κατακτήσει κι αυτό.

Δείτε και το σχετικό video

Αλλά και το video με το εν ισχύ ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα που σημείωσε το 2011 ο Rocky Robinson - 376,4 mph (605,7 km/h)

Θανάσης Χούνδρας