Ο Λυκ Μπεσόν θα κάνει τηλεοπτική σειρά για το αμερικανικό ABC

Ο Λυκ Μπεσόν θα κάνει τηλεοπτική σειρά για το αμερικανικό ABC

Με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο Ζαν Ντιζαρντέν

Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Λικ Μπεσόν ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά για το αμερικανικό δίκτυο ABC στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος ηθοποιός Ζαν Ντιζαρντέν, έγινε γνωστό από το αμερικανικό δίκτυο.

Η σειρά που θα ονομάζεται "The French Detective" (Ο Γάλλος ντετέκτιβ) είναι μια διασκευή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Πάτερσον που αφηγείται τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Λικ Μονκριέφ από το Παρίσι, ο οποίος εντάσσεται στην αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) για να αφήσει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του. Ο ντετέκτιβ Μονκριέφ προσπαθεί να βρίσκει τους ενόχους περίπλοκων εγκληματικών υποθέσεων.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επί του παρόντος για το πότε θα αρχίσει να προβάλλεται η σειρά.

Ο ντετέκτιβ Μονκριέφ θα είναι ο πρώτος ρόλος στην αμερικανική τηλεόραση για τον Ντιζαρνέν. Η σειρά αυτή θα είναι η πρώτη τηλεοπτική δουλειά που σκηνοθετεί ο Μπεσόν, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής Γάλλος σκηνοθέτης στο αμερικανικό κοινό, κυρίως για ταινίες του όπως η "Lucy" και για ταινίες την παραγωγή των οποίων έκανε η εταιρία του, Europacorp, όπως η κινηματογραφική σειρά "Taken". Η Europacorp κάνει την συμπαραγωγή της σειράς για το ABC.

Ο Ντιζαρντέν είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς στις ΗΠΑ και ένας από τους λίγους που έχουν βραβευτεί με 'Οσκαρ, συγκεκριμένα για τον ρόλο του στην ταινία "The Artist", το 2012.