24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ

24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Από τις 6 το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων».

«Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και θα εξαγγελθούν, με πίστη για το δίκαιο του αγώνα μας και αποφασιστικότητα έως την τελική δικαίωση. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν δίνοντας αμέσως λύση στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές Ενώσεις. Οι χιλιάδες συνάδελφοι μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το «τζάμπα» τέλειωσε», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.